Termékek Menü
0

Kristály - a név egyet jelent a csillogással!

Ha kimondjuk a szót: kristály, csillogó poharak, csodás tükrök, elegáns ékszerek jutnak eszünkbe. A kecsesség, finomság szavak jutnak eszünkbe a kifejezésről. Egy kristály tükör, vagy egy kristály pohár nem az egyszerűséget jelképezik, hanem a mindennapitól eltérőt, a kicsit mást. Ezért is veszünk, vagy kapunk ajándékba kristályt.  Kis luxust csempészünk az életünkbe. Az eleganciáról, luxusról pedig rögtön az arany, ezüst, gyöngy, drágakő.  

A drágakő és az abból készült ékszerek a fényűzés, a pompa megtestesítője voltak évszázadokon keresztül.  Olyan kiváltságok tartoztak hozzá, mint például a drágakő viselet: egyszerű köznapi ember nem is hordhatta, akár volt neki, akár nem. Csak a nemesség, a főúri rendek kapták meg ezt a lehetőséget a középkorban. De minden történelmi kornak megvolt a maga jellegzetessége, ahogy viszonyult az ékszerekhez. Még az őskor embere is hordott már különböző ékszereket. Akár azt is mondhatnánk, hogy az ékszerviselés egyidős az emberiség történetével. Nem csupán esztétikai értéket hordozott, hanem a társadalmi szerepeket is tárgyiasult formába öntötte.

 

De nézzük csak meg magát az anyagot! Gondoltad volna, hogy a kristály tulajdonképpen egy egyszerű ásványi anyag? Pedig az! Egyszerű ásványi anyag a gyémánt is, az egyetlen olyan drágakő, ami egy elemből áll, szénből.  Mind a föld belsejében alakult ki, több millió, vagy akár milliárd évvel ezelőtt keletkezett. Kialakulásuk is hasonló, akár egy kristályé. Azonban a társadalmi megítélésük, ezzel együtt az áruk klasszisokkal eltérő.

Egy drágakő szinte a megfizethetetlen kategóriát is elérheti, ezzel szemben a kristály ékszer akár mindennapi viselet is lehet. A mai modern korban bátran bemehetünk egy ékszerboltba, ahol kedvünkre válogathatunk, csak a pénztárcánk szab határt. Ha kényelmesen, az otthonunkból szeretnénk válogatni, inkább egy webáruház oldalára látogassunk el. Itt beállíthatjuk, hogy milyen anyagból, milyen árkategóriában szeretnénk nézelődni. A sokféle szín, forma mindig magával ragadó, ezért csak azzal a problémával szembesülünk, hogy nagyon nehéz lesz választani.

 

A vásárlás menete akár egy kisiskolás számára is  egyszerű: kiválasztjuk a kívánt terméket, akár elektronikus úton kiegyenlítjük a számlát és már csak várni kell a futárszolgálatot, hogy a megadott időben átvegyük az ajándéknak szánt kristályt.  A garancia ugyanúgy vonatkozik mindenre, mint egy sima bolti vásárlás esetében. A vevőt itt is megilleti az elállás joga, ami azt jelenti, hogy ha nem megfelelő az átvett termék, akkor visszaküldhetjük, és a vételárat visszakapjuk. Tehát semmi bonyolult nincs benne, kényelmesen nézelődve vásároltunk és bármikor visszanézhetünk újra, ha ismét venni akarunk valamit.